Loading…

Vengrų restoranas „Csarda“

Vengrų restoranas „Csarda” Trakuose (Aukštadvario 28A) duris atvėręs gegužės mėnesį, svečius kviečia pasimėgauti puikiu maistu ir paragauti tikro Vengrijos vyno.

Lietuvoje tai pirmasis ir kol kas vienintelis vengrų virtuvės restoranas, todėl šeimininkai tikisi, kad lankytojai čia pasijus lyg tikroje Vengrijoje ir paragaus tikro šios šalies maisto. Restorano pavadinimas iš vengrų kalbos išvertus reiškia smuklę ir vengrų tautinį šokį čardašą.

Pastatas, kuriame įsikūrė restoranas, turi savo ilgą istoriją: 1940 metais čia buvo arklidės, vėliau siuvykla, maisto prekių parduotuvė, nuo 1998 metų pradėję dirbti šeimininkai pastatą rekonstravo, įdėjo daug darbo, jėgų ir idėjų.

Viduje restorano jauku, ramu, garsus interjero autorius, menininkas S. Maslovas, dirbantis įvairiose pasaulio šalyse, aplinką kūrė pagal savo vidinį pasaulį: žydi gėlės, ant langų kabo džiovintų daržovių ryšuliai, sklando kaimiška dvasia, o lankytojai gali pasigrožėti įspūdingu restorano židiniu, kuris nelieka nepastebėtas.

„Csarda” lankytojus stebina ne tik savo interjeru, bet ir puikiu valgiaraščiu. Visą restorano meniu nuolat kontroliuoja profesionalai iš Vengrijos Tomas Janei ir Tomas Pinter , puikiai išmanantys vengrų kulinarijos gamybą ir žinantys visas paslaptis.

Čia galima paragauti vengriškų patiekalų, gaminamų pagal autentišką šios šalies virtuvės receptūrą: vengriško žąsų kepenėlių užkandžio, avies sriubos su peletrūnais, jautienos „Esterchazi”, avienos kepsnių ar tikro vengriško guliašo. Patiekalai paliks tikrai gerą įspūdį ir padės pažinti šalies kulinarijos kultūrą. Restorane siūloma įvairių salotų, sriubų, karštųjų patiekalų ir vengrų nacionalinių desertų „Šomlo” pyragėlių ar kaštonų piurė, puikiai tinkančių po sočių pietų.

Didžiausias „Csardos” pasididžiavimas – puikus vengriškas vynas. Jo šeimininkai siūlo net per 40 rūšių, ir kurio nerasite visoje Lietuvoje! Prie puikių patiekalų ir desertų restoranas gali pasiūlyti raudonojo, baltojo, desertinio ar putojančio vengriško vyno. „Csarda” gali nustebinti ir alaus mėgėjus jiems pasiūlydamas „Csarda” Baltija alaus specialiai restoranui gaminamo UAB „Švyturys – Utenos alus”.

Nuo antradienio iki sekmadienio „Csarda” savo svečius linksmina gyvais gitaros, akordeono ar net triūbų garsais. Restorane vyksta džiazo vakarai, per didįjį ekraną demonstruojami renginiai, įvairios varžybos, todėl čia galima puikiai praleisti vakarą su draugais ar šeima.