Restoranas „La provence” atvėrė duris 2001 metų liepą pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje – Vokiečių gatvėje. Jame yra 90 vietų, iš jų 30 pirmame aukšte likusios trijuose XV-XVI amžiaus rūsiuose. Restoraną projektavo viena žinomiausių architektų komandų – „Jungtinės pajėgos” (projekto autorės A.Kaušpedienė ir V.Rimkienė) Nuo darbo pirmųjų dienų iki šiol, pagrindinis dėmesys yra skiriamas virtuvei. Restorane – kaip ir apibrėžia restorano moto – Viduržemio jūros dvelksmas – dominuoja Viduržemio jūros regiono patiekalai. Pasta ir carpaccio – italų virtuvės ambasadoriai, zarzuela de mariscos ir gazpacho – ispanų pasididžiavimas, Bouillabaisse – žymioji Marselio žuvienė ar Coq au Vin – gaidys burgundiškame vyne, foie gras – Provanso ir kitų Prancūzijos regionų pasididžiavimo verti valgiai. Visi šie patiekalai rado vietų po saule mūsų restorano meniu.
Restorano vyno korta viena, jei ne pati, įspūdingiausia visoje Lietuvoje. Vyno kortoje yra daugiau kaip 150 pavadinimų vynų, ir joje karaliauja visame pasaulyje žinomų vyndarių vardai – Phillipe Rothschild, Joseph Drouhin, Michele Laroche, Paul Jaboulet, Angelo Gaja, Miguel Torres, Piero Antinori, Michel Bernard, George Duboeuf ir dar daug kitų.
Restoranas „La Provence” – V-ojo Lietuvos virėjų, barmenų ir padavėjų čempionato 2003m. absoliutus nugalėtojas, iškovojęs pirmas vietas visose pozicijose ir nusipelnęs Lietuvos geriausio metų restorano titulo.
La Provence dovanoja savo kvapus ir aromatus visiems tiems, kurie nori gauti nors truputį saulės į savo lėkštes.