Vyno ir maisto derinimo tradicijos

Vyno ir maisto derinimo tradicijos

Kiekvienas vyną su maistu deriname labai individualiai. Savaip suprantame harmoniją, skirtingai suvokiame kvapus ir skonius. Tai, kas vienam aštru, kitam gali atrodyti prėska…

Vis dėlto per daugelį metų virėjų, someljė, gurmanų ir kitų sąmoningai ir visuomeniškai nusiteikusių maisto pasaulio veikėjų pastangomis nusistovėjo tam tikros visuotinai pripažintos taisyklės, kaip maisto skonio nesugadinti vynu ir kaip vyno skonio nenuslopinti netinkamu maistu.  Per šią degustaciją pasiūlysime paragauti skirtingų stilių vyno ir aptarti, kaip jį derinsime su patiekalais laikydamiesi svarbiausios vyno ir maisto derinimo taisyklės:

lengvo stoto vynas ragaujamas su neryškaus skonio produktais, o svaraus stoto vynas – su ryškaus skonio produktais ar patiekalais.

Degustaciją ves Arminas Darasevičius.

 

Kaina 60 Lt/ asm.

Degustacija vyks viešbučio „Daugirdas” restorane, T. Daugirdo g. 4, Kaune.

DALYVAVIMAS TIK SU REGISTRACIJA

Registruokitės: vyno parduotuvėje tel. (8 37) 465 453, 8 686 12 311 arba el. paštu [email protected] bei „Daugirdo” viešbutyje tel. (8 37) 301 561, 8 619 99 869. 

DAUGIAU