ALAUS ir MAISTO deriniai

ALAUS ir MAISTO deriniai

Kviečiame į ALAUS IR MAISTO DEGUSTACINĘ VAKARIENĘ su profesionaliu šefu ir alaus someljė DONATU DABROVOLSKU!

Vakarienės metu profesionalus virtuvės šefas ir alaus someljė Donatas Dabrovolskas pasidalins savo žiniomis apie alų, supažindins su alaus ir maisto derinimo subtilybėmis ir pakvies Jus pasimėgauti gurmaniškais patiekalais, puikiai derančiais su Švyturio Tradicinės kolekcijos alumi.

 

Lietuva – alaus ir aludarių kraštas. Tačiau toks reiškinys kaip alaus kultūra nebuvo populiarus. Vynas mūsų šalyje atsirado vėliau nei alus, tačiau gan sparčiai kuriasi jo vartojimo įpročiai, jis degustuojamas ir derinamas su maistu. Vynas ragaujamas, o alus geriamas – tokia susidariusi nuomonė. Prie vyno dera subtilus maistas, o prie alaus – bet kas: traškučiai, žirniai ar česnakinė duona.  

Kartus, švelnus, gaivus, kvepiantis bananais, gvazdikėliais, čiobreliais – daugybę alaus ypatybių gali išvardinti virtuvės meistras Donatas Dabrovolskas, vienas pirmųjų šalyje tapęs šio gėrimo someljė. Jis drąsiai sako „Ne”! sunkiems alaus bokalams ir riebiems tradiciniams užkandžiams prie alaus. Donatas kviečia alų atrasti iš naujo, patirti alaus ir teisingai parinkto maisto harmoniją. Juk alus gali paryškinti net desertų skonį!

 

Kaina 80 Lt/asm. (4 rūšys alaus ir 4 patiekalai)

Nuo balandžio 12 d. bilietus galėsite įsgyti:

  • Viešbučio PERKŪNO NAMAI registratūroje (Perkūno al. 61, Kaune)
  • Kauno Akropolyje (1 a.) esančioje informacijoje prieš “Maxima” kasas (Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaune).* atsiskaitymas tik grynais.

Daugiau informacijos: tel. 8 37 320 230, 8 698 54099, el. p. [email protected].  Pirmenybė teikiama bilietą įsigijus iš anksto.

DAUGIAU