Lietuvos IT vadovų konferencija 2024

Lietuvos IT vadovų konferencija 2024

Lietuvos IT vadovų konferencija 2024

Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo”, Laisvės pr. 5
2024-12-03


09:00 – 09:30
Registracija, pasitikimo kava


09:30 – 09:40
Konferencijos atidarymas
, svečio žodis
Renginio vedėjas: Arūnas Penkaitis, Agile treneris, skaitmeninių transformacijų ir inovacijų ekspertas, CIO.lt narys.
Atidaro ir sveikina: CIO.lt vadovas ir gerbiamas svečias.


09:40 – 10:15
Ką planuoja Lietuvos IT vadovai 2025-aisiais?

Ką planuoja patyrę Lietuvos IT vadovai iš CIO.lt: į kurias IT sritis investuos daugiau, o kur mažiau? IT žmogiškųjų išteklių pokyčiai, iššūkiai, kokias IT paslaugas perkame iš išorės? Analizė ir įžvalgos.
Pranešėjai: Dr. Viktorija Tauraitė, ekonomikos mokslų daktarė, rinkos tyrimų projektų vadovė Sorbum LT, Marijus Strončikas, IT ekspertas, vadovas Altic IT, CIO.lt narys.


10:15 – 10:50
Naujas „meistras po kapotu“: IT vadovo kaitos iššūkiai ir sprendimai

IT vadovo keitimas – tarsi bandymas pakeisti variklio alyvą nesustabdžius automobilio greitkelyje. Šis procesas gali paveikti ne tik „variklį“ (IT departamentą), bet ir visą „automobilį“ (įmonę). Kaip užtikrinti, kad IT vadovo kaita vyktų sklandžiai?
Pranešėjai: Justas Kumpikevičius, City Service įmonių grupės ITD direktorius, CIO.LT narys, Kęstutis Plieskis, IT valdymo partneris, ITVP.lt, CIO.LT narys.


10:50 – 11:15
Lietuvos viešojo sektoriaus IT valdymo transformacija ir konsolidavimas: svarbiausi įvykiai ir planai

IT valdymo pokyčiai ir naujos VSSA atsakomybės, atliepiant visuomenės bei viešojo sektoriaus skaitmenizacijos lūkesčius, duomenų valdymas, hibridinė debesija, el. valdžios vartų pokyčiai, nauji projektai ir iniciatyvos.
Pranešėjas: Tomas Misevičius, direktorius, Valstybės skaitmeninių sprendimų agentūra (VSSA), CIO.lt narys.


11:15 – 11:50
Kavos pertrauka


11:50 – 12:25
Kaip „nesudeginti tiltų“ tarp IT komandos ir verslo perkant ERP ir analitikos sistemas?

Ar ir jūsų IT projektai buvo arti žlugimo dėl konfliktų tarp IT, verslo ir tiekėjų? Kaip išvengti klaidų, kurios gali brangiai kainuoti – nuo nepasitikėjimo vidine IT komanda iki pernelyg didelės priklausomybės nuo išorinių partnerių? Tikri pavyzdžiai, kaip transformuoti santykius į „Verslas-IT-Tiekėjas“ modelį, kuris taptų ilgalaike partneryste, o diegiamos informacinės sistemos – ne problema, o verslo procesų sėkmės pagrindu.
Pranešėja: Renata Butėnė, IT vadovė, Mantinga grupė, CIO.lt narys.


12:25 – 13:00
Nuo atsilikimo iki pranašumo: viešojo sektoriaus įmonės IT transformacijos fenomenas

Kaip per trumpą laiką iš atsiliekančios IT tapti lyderiu? Tikra, nors kai kam gal neįtikėtina istorija apie viešojo sektoriaus įmonę, kuri įveikė technologinį atsilikimą ir tapo IT inovacijų flagmanu. Analizuosime svarbiausius transformacijos etapus, žingsnius, strategiją ir konkrečius iššūkius, su kuriais susidurta pakeliui į sėkmę.
Pranešėjas: Aleksandr Širaliov, Informacinių sprendimų skyriaus vadovas, Turto bankas, CIO.lt narys.


13:00 – 13:50
Pietūs


13:50 – 14:25
DLP sprendimo kelionė organizacijoje, siekiant užtikrinti abipusį pasitikėjimą ir prevenciją

Nuo ko pradėti ir kaip įgyvendinti? Duomenų saugumas – organizacijos kultūros dalis, lyderystės svarba siekiant jį užtikrinti ir palaikyti. Pagrindinių veiklos rodiklių (KPI) nustatymas, siekiant įvertinti DLP veiksmingumą. DLP strategijos derinimas su pagrindiniais verslo tikslais ir rizikomis. Darbuotojų įsitraukimo ir pritarimo iššūkiai, kurie dažnai svarbesni už technologinius iššūkius.
Pranešėja: Lina Baliūnenė, IT vadovė, CIO.lt narys.


14:25 – 15:00
Verslo saugumo metamorfozės: nuo kibernetinių, saugos ir apgaulės incidentų valdymo iki vidinių hakatonų

Praktika prieš teoriją: kibernetinių incidentų valdymo evoliucija, apgaulės incidentai, organizacijos padalinių tarpusavio sąveika ir bendradarbiavimas, verslo atsparumo stiprinimas, technologijų ir žmonių integracija.
Pranešėjas: Rolandas Terminas, Baltijos šalių verslo atsparumo asociacijos vadovas, Everwest verslo tęstinumo vadovas/fraud investigation.


15:00 – 15:35
Kavos pertrauka


15:35 – 16:10
Kaip IT vadovas gali pagerinti įmonės darbuotojų ir klientų patirties valdymą

Jei IT vadovas apsiribos tik IT valdymu, sparčiai kintant klientų ir darbuotojų lūkesčiams, sprendimai bus priimami be jo, nors už tokių sprendimų veikimą vis tiek bus atsakingas IT. Aptarsime du atvejus, kai siekiant padidinti įmonės marketingo akcijų ir klientų aptarnavimo veiklos efektyvumą bei norint pagerinti darbuotojų patirtį, buvo pasirinkta vieninga Salesforce platforma, o IT vadovas tapo jungiamąja grandimi tarp IT ir verslo.
Pranešėjai: Žygimantas Kocius, IT vadovas, Topo grupė, CIO.lt narys, Vaidas Paulauskis, IT vadovas, SBA grupė, CIO.lt narys.


16:10 – 16:45
Ko reikia kuriamai verslo aplikacijai, kad ji sėkmingai gyvuotų daugiau nei 10 metų

Jeigu teko ar netrukus teks kurti verslo aplikacijas, visi žinome apie verslo poreikius ir funkcinius reikalavimus. Tačiau daugelis svarbių aspektų, tokių kaip architektūra, technologija, komponentai, integracijos, našumas, vartotojai, versijavimas ir plečiamumas, dažnai lieka pamiršti arba paliekami savieigai. Ką apie tai būtina žinoti kiekvienam IT vadovui?
Pranešėjas: Liutauras Lipavičius, IT ekspertas, Skuba, CIO.lt narys.


16:45 – 17:00
Apibendrinimas ir baigiamasis žodis
Renginio vedėjai.

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: [email protected]

Durys atidaromos: ~08:30
Renginio trukmė: ~8:00
Pertraukos: yra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: N-18
Nuolaidos: netaikomos

DAUGIAU