free Į Vilnių atvyksta Klimato muziejus

Į Vilnių atvyksta Klimato muziejus

Spalio 27 dieną prie Energetikos ir technikos muziejaus duris atvers Klimato muziejus. Mobilus Klimato muziejus yra vienintelis toks Baltijos šalyse, kurio lankytojai kviečiami ne tik pamatyti, bet, svarbiausiai, patirti klimato kaitą.

Klimato muziejaus lankytojai galės pajausti ką reiškia būti 50 °C karštyje, sužinoti ar ūkininkystė persikels į kosmosą, o Klaipėda po vandeniu — niūri prognozė ar neišvengiama ateitis.

Inovatyvus muziejus įrengtas spalvinguose jūriniuose konteineriuose, kuriuose pristatomos pagrindinės temos apie klimatą: klimato kaitos priežastys bei padariniai, pagrindiniai ES Žaliojo kurso punktai Baltijos šalyse, šiltnamio efektas, vandenilis, gamtos svarba šiuolaikinio žmogaus gyvenime bei tvarūs pokyčiai, kuriuos galime priimti kasdien.

„Džiaugiamės, kad Klimato muziejus atvyko pas mus, nes tai dar vienas puikus būdas į energetiką ir technologijas pažvelgti kaip į priemonę tvarumui užtikrinti ir aplinkai saugoti. Taip pat džiugina tendencija, kad tvarumas tampa reikšminga miesto infrastruktūros dalimi – visa tai turės ilgalaikį teigiamą poveikį gyventojams“, – sako M. Bistrickas.

Klimato tema yra aktuali, bet vis dar apipinta įvairiais mitais ir stereotipais. Energetikos ir technikos muziejus vykdo edukacijas, skirdamas didelį dėmesį šių mitų griovimui.

„Siekdami ugdyti aplinkai palankius įpročius dėmesį nukreipiame į moksleivius, studentus ir šeimas. Augančio vartojimo nesumažinsime, tačiau galime skatinti antrinį panaudojimą, pavyzdžiui, projekte „Upcycling“ iš senų elektronikos komponentų su moksleiviais ir studentais kuriame naujus eksponatus. Įtraukdami lankytojus į fizikos, chemijos, mechanikos užsiėmimus, ne tik kalbame apie tvarumą, bet akcentuojame būtinybę priimti atsakingus sprendimus“, – kalbėjo muziejaus direktorius Mykolas Bistrickas.

Spalio 27 dieną 12:30-13:15 val. Klimato muziejuje vyks edukacija apie vandenilio gamybą.
Spalio 27 dieną 14:30-15:15 val. Klimato muziejuje vyks edukacija apie šiltnamio efektą.
Spalio 27 dieną 16:30-17:15 val. Klimato muziejuje vyks edukacija apie klimato kaitą.

Klimato muziejaus lankymas NEMOKAMAS, tačiau į juos būtina išankstinė registracija čia: https://shorturl.at/S211z

Klimato muziejų praėjusiais metais aplankė daugiau nei 100 tūkst. Latvijos ir Lietuvos gyventojų.

DAUGIAU