VŠDT | KALĖDINIS SPEKTAKLIS | NEPAPRASTA TRIUŠIO EDVARDO KELIONĖ | rež. Milda Mičiulytė

VŠDT | KALĖDINIS SPEKTAKLIS | NEPAPRASTA TRIUŠIO EDVARDO KELIONĖ | rež. Milda Mičiulytė

Režisierė – Milda Mičiulytė
Inscenizacijos autorė – Daiva Čepauskaitė
Scenografas ir kostiumų dailininkas – Artūras Šimonis
Kompozitorius – Martynas Bialobžeskis
Choreografas – Carlo Bibiano
Video menininkas – Titas Jurjonas

Vaidina:
Edvardas – Severinas Norgaila
Abilena – Gintarė Ramoškaitė-Jokubauskė
Pelegrina (ji ir Lolia, Sargas, Senutė) – Monika Šaltytė
vejys Lorensas – Juozas Bindokas
Žvejo žmona Nelė – Rimanta Krilavičiūtė
Klajūnas Bulius – Dalius Jančiauskas
Braisas – Tautvydas Galkauskas
Sara Ruta – Rusnė Navickaitė

Kiekvienos Kalėdos dovanoja stebuklą, o kiekvienas žaislas –  savo istoriją. Šiais metais Kalėdinių švenčių proga savo mažiesiems žiūrovams dovanojame nuostabaus grožio pasakojimą apie porcelianinį triušį Edvardą. Pagal visame pasaulyje populiarų amerikiečių autorės Kate DiCamillo romaną vaikams “Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė” sukurtas spektaklis vaizdingai ir įtaigiai pasakoja Kalėdų stebuklui prilygstančią istoriją apie porcelianinį triušį, kuris mokosi mylėti.

Spektaklyje susipažinsite su triušiu Edvardu Tiuleinu – dailiu porcelianiniu žaislu, kurį be galo myli jo šeimininkė – mergaitė Abilena. Tačiau triušis Edvardas mylėti nemoka. Nors Abilena Edvardui demonstruoja didžiulę pagarbą ir meilę, jis galvoja tik apie save ir nuolat gėrisi puikia savo išvaizda. Bet vieną lemtingą dieną jis iškrenta per laivo bortą į jūrą. 297 dienas vandenyno dugne praleidęs Edvardas išmetamas į krantą ir praeinantys žvejai ištraukia jį iš žvejybos tinklo. Taip prasideda didžioji porcelianinio triušio kelionė meilės link. Per ilgus klaidžiojimus Edvardas pakeičia sutiktų veikėjų gyvenimus, o kartu išmoksta mylėti ir ilgėtis. Edvardo kelionė jį nuveda ne tik toli nuo namų, bet ir toli nuo to, kuo jis kažkada buvo.

Ką reiškia mylėti? Atjausti? Ilgėtis? Atvėrę savo širdį kitiems, dažnai tampame ne tik laimingi, bet ir pažeidžiami. Kartu su džiaugsmu įsileidžiame ir nerimą, rūpestį, ilgesį, o kartais net skausmą. Bet visi, kurie kada nors mylėjo, žino, kad būtent tada, kai mūsų širdis spurda iš meilės, jaučiamės labiausiai gyvi. Nuostabi pasaka apie pasipūtėlį Edvardą moko, kad mylinti širdis kartais dūžta, bet visi jausmai mus augina, o abejingumas paverčia šaltomis porcelianinėmis lėlėmis.

Jautri triušio Edvardo kelionės istorija spektaklyje pasakojama pasitelkus įspūdingus XX a. pradžia dvelkiančius kostiumus ir scenografiją, lėlių teatro elementus, gyvai atliekamas dainas ir šokius. Šis spektaklis Kalėdų dvasia užburs tiek vaikų, tiek suaugusiųjų širdis ir dar kartą primins- „jeigu neketini mylėti ar būti mylimas, tuomet visa kelionė yra beprasmė“. 

Po spektaklio vaikų lauks susitikimas su Kalėdų Seneliu!

 

 

1

DAUGIAU