Spektaklis PRESTIŽINĖ PROFESIJA

Spektaklis PRESTIŽINĖ PROFESIJA

Spektaklis – ,,PRESTIŽINĖ PROFESIJA“

 

Idėja Lietuvai: Mokytojas – prestižinė profesija iki 2025 metų. Realu? To savęs paklausė Taško teatro aktoriai, sumanę panagrinėti švietimo sistemos veiklą, dokumentus, statistinius duomenis… Jau nuobodu? Mums irgi. Ar įmanoma į mokymąsi žiūrėti ne iš savo varpinės, ne iš savo patirties? Vargu, todėl kūrybinė komanda nėrė ne tik į skambius valstybės planus, bet ir į savo atsiminimus, patirtis, išgyventas situacijas ir jausmus mokykloje. 

Iš to susidėjo labai spalvingas, siurrealistinio vakarėlio paveikslas, kurio metu, bešvęsdami prestižinę profesiją, veikėjai užduoda žiūrovams klausimus: kokią mokyklą prisimenate jūs? Ar norėtumėte, kad į tokią pačia eitų jūsų vaikai? Jūsų svajonių profesija? Ne mokytojas? O kodėl ne mokytojas? Juk, rodos, čia slepiasi pasaulio esmė: patirties perteikimas, dalinimasis žiniomis ir atradimai, žmogiškojo ryšio pridėtinė vertė.. Tai kodėl visgi – ne mokytojas?

Spektaklis „Prestižinė profesija“ –  nesprendžia ir nesiekia reformuoti švietimo sistemos ar požiūrio į ją. Jis tik kelia klausimus. Be pykčio, be kaltinimo, ieškant šviesesnės perspektyvos. 

 

Ar turi atsakymą? Ne? Tai sėsk, du.

 Kūrybinė komanda: 

Aistė Alksnytė, Donatas Mickūnas, Gediminas Povilavičius, Karolina Kuzborska, Kristupas Biržietis, Paulius Kavoliūnas, Solveiga Reklaitytė, Kristina Steiblytė, Polina Nimrea, Justas Bø, Lukas Feser, Jonas Tertelis.

Spektaklio trukmė: 90 min.

Amžiaus cenzas: N-7

DAUGIAU