ADEL

ADEL

ASMIK BAGOJAN

„ADEL“ šeimos kronika pagal Irinos Burjačenko pjesę (Latvija), rusų kalba

Kiekviena šeima saugo savo šeimos istoriją: išblukusias nespalvotas nuotraukas, pageltusius, virvele surištus laiškus, daiktus, kurių prasmė ir reikšmė laikui bėgant išnyksta. Spektaklyje „Adelė“ susidaro įspūdis, kad ši archyvinė dėžė nukrito nuo antresolės ir tarsi džinas iš

nudėvėto varinio ąsočio materializavosi bruzdančios, valdingos senutės Adelės (aktorė Asmik Bagojan) pavidalu. Prieš žiūrovų akis prabėgs visas jos gyvenimas: nuo nerangios našlaitės, patyrusios gyvenimo skriaudas, iki gerbiamos šeimos matriarchės, kurios prisibijoma.

Kaip pjesės autorė debiutavo Irina Burjačenko, Rygoje žinoma galerininkė ir prodiuserė, kultūrinių renginių organizatorė. Jos šeimos istorijos tapo pjesės pagrindu ir suteikė režisierei Svetlanai Barai įdomią medžiagą, kurios neslėgė ankstesnių interpretacijų našta. Režisierė šią medžiagą panaudojo su netikėta drąsa ir talentu. Dėl originalių režisūrinių sprendimų spektaklis išvengė nuslydimo į nuspėjamą stand-up pasirodymą ir tapo daugiau nei tikru monospektakliu. Nors visą valandą scenoje – tik Asmik Bagojan, tačiau žiūrovo vaizduotė pati užpildo vaidybos kontūrus, todėl scena tampa pilna gausybės personažų, apie kuriuos pasakoja Adelė.

Trukmė – 45 min

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: [email protected]

Durys atidaromos: 30min iki renginio pradžios
Renginio trukmė: 45min
Kalba: Rusų
Pertraukos: nėra
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Nuolaidos: netaikomos
DAUGIAU