Stebinčios akys (Skalvija)

Stebinčios akys (Skalvija)

Tyros sielos
Paslaptingai dingsta jaunos poros dukrelė. Kantriai laukdami žinių iš policijos ir ieškodami pagrobimo užuominų šeimos vaizdo įrašuose, tėvai po buto durimis ima rasti DVD diskus. Juose – užfiksuotas kasdienis poros gyvenimas, momentai su dukrele ir net intymiausios akimirkos. Policijai pradėjus stebėti tėvų namus, greitai paaiškėja, kad juos seka name priešais gyvenantis parduotuvės vadybininkas (Tsai Ming-liango filmų žvaigždė Kangas-shengas Lee). Iš šešėlių į dienos šviesą vis labiau lendant poros asmeniniam gyvenimui, svarbią rolę vaidina ir fone alsuojantis glaudžios, vienas kitą stebinčios, visuomenės portretas.

Singapūro režisierius Yeo Siew Hua tarptautinio pripažinimo sulaukė sukūręs filmą „Išgalvota žemė“, 2018 m. pripažintą geriausiu Lokarno filmu. Naujausias neonuarinis trileris iš pirmo žvilgsnio primena Michaelio Haneke‘s „Paslėpta“. Tačiau jaunasis kūrėjas analizuoja, ką šiandien reiškia būti stebimiems, vaizduoja, kaip lengva kameromis nusėtoje šalyje prarasti asmeninę erdvę ir klausia, kodėl kartais taip traukia gyventi ne savo, o kito gyvenimą? N-13

Filmas mandarinų ir anglų kalbomis su lietuviškais ir angliškais subtitrais.
In Mandarin and English with Lithuanian and English subtitles.

Šios programos filmuose pasakojama apie atvirų ir jautrių sielų žmones. Gal jie ir nepastebimi, bet tikrieji kasdienybės herojai. Juos persekioja traumuojantys karo padariniai, juos vadina „kitokiais“, tačiau būtent jie yra didieji humanistai, sugebantys pamatyti kitame kad ir krislą, bet žmogiškumo. Šiuos jautrius filmus sukūrė jauni režisieriai – tyros, kino industrijos dar nesuteptos sielos.

Durys atidaromos: likus 10 min. iki renginio
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: N-13
 
Ciklas: Lokys, liūtas ir šakelė / Tyros sielos
Pavadinimas originalo kalba: Mò shì lù
Režisierė: Yeo Siew Hua
Vaidina: Chien-Ho Wu, Kang-sheng Lee, Anicca Panna
Žanras: Trileris
Šalis: Singapūras, Taivanas, Prancūzija
Metai: 2024
Subtitrai: liet., angl. subt.
Trukmė: 2.06
DAUGIAU