Loading…

Vapiano

Vapiano“: šviežiau, sveikiau, greičiau Pirmasis Lietuvoje Viduržemio jūros regiono restoranas „Vapiano“ duris atvėrė 2010 m. rugsėjį ir visiškai pakeitė nusistovėjusį supratimą apie greitą maistą. „Europos“ prekybos centre įsikūrusi pasauliniam tinklui priklausanti maitinimo įstaiga sugebėjo lietuvaičius įtikinti, kad greitas maistas gali būti skanus, sotus ir netgi šviežias bei sveikas. „Vapiano“ yra europietiška ir nepretenzinga erdvė. Šio interjero autorius – Mattheo Thun, garsus Milano dizaineris. Vidurdienį restorane yra valgomi verslo pietūs, o sutemus jis tampa jaukia vieta pasisėdėjimui ar vakarienei. Restorano interjerą puošia natūralios medžiagos, šviesaus ąžuolo stalai, žaliuojantys alyvmedžiai ir šviežių prieskoninių daržovių vazonėliai. Taigi kiekvienas valgytojas prieskonių gali prisiskabyti tiek, kiek patinka. „Vapiano“ meniu įvairus. Valgantieji čia gali paskanauti itališkos pastos su skirtingais priedais, kelių rūšių sriubų, salotų, tikros picos, puikių desertų. Visi patiekalai gaminami pagal kliento užsakymą tik iš šviežių produktų. Klientų tarpe itin populiari įvairiausių rūšių pasta yra gaminama vietoje esančioje nedidelėje gamyklėlėje. Lengvesnių patiekalų mėgėjai gali mėgautis skirtingomis salotomis ir kelių rūšių sriuba. Prisiekę picų gerbėjai turi galimybę rinktis iš daugiau nei 20 originalių receptų. „Vapiano“ kepyklėlėje kasdien ruošiami ir itališki desertai: naminis tiramisu, panna cotta, sūrio pyragas ir kt. Prie šių skanėstų puikų espresso ar capuccino puodelį paruoš kavos darymo meną išmanantis barmenas. Kadangi „Vapiano“ restoranai kuriami pagal koncepciją „fast casual“, apjungiančią geriausias italų virtuvės tradicijas, greitą aptarnavimą ir estetišką aplinką, čia įdiegta savitarnos sistema. Pietų metu tai padeda sutaupyti laiko. Laiko sąnaudas mažina ir moderni mokėjimo sistema – magnetinės kortelės. Jos taip pat užtikrina švarą, mat su maistu dirbančio personalo rankos neturi tiesioginio sąlyčio su banknotais ar monetomis. Be to, ir visas maistas čia gaminamas pagal autentiškus receptus tik iš aukštos kokybės itališkų produktų. „Vapiano“ virtuvė yra atvira, patiekalai ruošiami prieš restorano svečių akis, todėl jie gali improvizuoti ir drąsiai sakyti savo pageidavimus virėjams.