Dabartinės Vilniaus bei ankstesnių Kauno, Trakų ir Kernavės sostinių kelių sankryžoje, Vievio miesto pakraštyje, prie autostrados, atvėrė duris restoranas „Keturios sostinės”.
Restoranas yra įsikūręs pastate, kuriam yra tik du metai, tačiau atrodo, jog jis čia stovėjo ne vieną dešimtmetį ar net dar ilgiau. Šeimininko Roberto Bareikos idėja buvo pastatyti bajorišką, stambaus žemvaldžio sodybą, o šią idėją įgyvendinti padėjo dizaineris Zemiatinas, vykdęs įvairius projektus Prahoje, Maskvoje ir net Paryžiuje. Restorano interjere vyrauja romaniškas stilius, čia gausu rankų darbo raižinių, sienos tapytos dailininkės Onutės Stankevičienės, lubas puošia tuometinės Vilniaus pedagoginio universiteto ketvirtakursės piešiniai – keturių Lietuvos sostinių fragmentai.
Patalpų vidų puošiančios medinės kolonos, išraižytos gėlių žiedais, ant sienų nutapyti didžiuliai sostinių paveikslai, erdvūs langai tarsi primena erdvius bajorų namus.
Savininkas Robertas Bareika iš pradžių aukštos klasės visuomeninio maitinimo įmonę išnuomojo. Bet nuo šių metų rugpjūčio jis, su dukra Roberta nusprendė perimti vadovavimą į savo rankas ir suformavo naują darbuotojų kolektyvą. Virtuve rūpinasi gamybos vadovas Egidijus Šidlauskas.
„Keturios sostinės” lankytojams turi ką pasiūlyti. Čia puikiai sutvarkyta aplinka, teritorijoje esančiuose dviejuose vandens telkiniuose ateityje planuojama užveisti įvairių žuvų. Jas bus galima žvejoti, o panorėjus darbuotojai pagautą žuvį paruoš pagal pageidavimus, galės ir išrūkyti.
Komplekse užsiėmimų randa ir maži, ir dideli. Kol mažieji pramogauja vaikų žaidimų aikštelėje, jų tėveliai gali jaukiai pasėdėti apie 100 vietų lauko kavinėje Yra didelė automobilių stovėjimo aikštė.
Lankytojų patogumui “Keturiose sostinėse” veikia svečių namai, kuriuose 10 dviviečių kambarių, tad jums tikrai nereikės sukti galvos, kur apnakvydinti savo šventės svečius.
Šalia pastato – 15 vietų rusiška – garinė pirtelė su gyvenamaisiais kambariais ir nedidele pokylių sale. Šalia pirties po atviru dangumi įrengtas kubilas. Mėgėjai, ypač žiemą, gali išmėginti maudynių malonumus: iš karšto vandens – tiesiog į pusnį.
Restoranas yra trijų aukštų, jame telpa iki 500 žmonių. Veikia didelė pokylių – konferencijų salė, talpinanti iki 60 svečių, o furšetą – iki 100 asmenų.
Bet kokią šventę restorano personalas suruoš iki menkiausių smulkenų – papuoš salę, užsakys muzikantus, suderinęs meniu su klientais, paruoš itin gardžių patiekalų bei atliks kitus šventės paruošimui būtinus darbus. Per visus 3 restorano aukštus galima suorganizuoti furšetą ar puotą iki 600 žmonių
„Keturiose sostinėse” įkurta atvira virtuvė, tad visi svečiai, įsitaisę pirmajame aukšte, gali stebėti, kaip ruošiami patiekalai – gaminamos lietuviškos vaišės. Restorane taip pat galite paragauti ant žarijų ruošiamų kepsnių, krosnyje kepamų vėdarų ar itin gardžių užkepėlių. Gamyboje naudojami tik švieži produktai, o daugelis patiekalų ruošiama ant atviros ugnies, tad valgiai čia pasižymi ypatingu skoniu bei, žinoma, išskirtiniu paruošimu.
Labai platus patiekalų asortimentas – net apie 100 patiekalų! Didelis pasirinkimas salotų, šaltųjų užkandžių, užkandžių prie gėrimų, sriubų bei karštųjų patiekalų. Porcijos – kad tik suvalgytumėte! Didelis dėmesys yra skiriamas produktų kokybei, maisto ruošimui, patiekimui ir malonios atmosferos kūrimui. Čia galima paskanauti išties gurmaniškų patiekalų , kuriuos meistriškai gamina profesionali virėjų komanda
Restorane galite paragauti “Cezario” salotas su kepta vištiena arba kepta lašiša, su Parmezano sūrios lakštais ir firminiu “Cezario” padažu. Malonaus skonio salotas “Poniučių džiaugsmas”, pagamintas su žviežiai keptos vištienos gabaliukais, anananasais bei gardžiu kario padažu. Pikantiškas menkių kepenėlių salotas su šviežiomis daržovėmis, alyvuogėmis , medaus – garstyčių padažu.
Kiekvieną dieną restorane siūloma ragauti šviežių sriubų. O aštrioji čili turi savo istoriją ir receptą, kurį virtuvės šefas ilgą laiką tobulino.
O gal norėsite paragauti patiekalų, kurie gaminami ant atviros ugnies? Kiaulienos, vištienos, avienos šašlyko, ar jautienos didkepsnio, kepamų Jums prieš akis.
Svečiai gali užsisakyti ir keturis esamą bei buvusias šalies sostines simbolizuojančius firminius patiekalus: Vilnių -kiaulienos kepsnelius „Gedimino sapnas” su bulvių traškučiais ir baravykų padažu, Kauną – gardėsį „Nemuno slėnio keptas upėtakis” su garintomis daržovėmis ir olandišku padažu, Trakus – valgį „Senųjų Trakų ėriuko nugarinės kepsneliai” su keptų baklažanų, cukinijų ir alyvuogių troškiniu, Kernavę – jautienos išpjovos kepsnį „Kernavės bajorų užgaida” su keptais baklažanais, bulvių apkepu bei garstyčių ir grietinėlės padažu.
Restorane yra konditerijos cechas, Jame gaminami maisto produktai yra be konservantų ar kitų nenatūralių priedų. Konditerija gaminama tik iš pačios aukščiausios ir geriausios kokybės produktų. Tai lemia didelę konditerijos produktų paklausą.
Siūlome platų konditerijos gaminių asortimentą: tortai, pyragai, saldainiai, pyragaičiai, sausainiai. Tokiems gaminiams jau priimami užsakymai. Vestuvinius, jubiliejinius tortus galime papuošti gyvomis gėlėmis, kepinio spalvą ir faktūrą pritaikyti prie šventinės staltiesės arba nuotakos suknelės audinio spalvos. Proginius tortus galime papuošti Jūsų firmos logotipu. Vaikų šventėms siūlome žaismingai papuoštus kepinius.
Vienas populiariausių tortų – „Tikrasis Napoleonas”. Tortus galima užsisakyti visoms progoms įvairaus dydžio bei svorio.
Aukšta kokybė. Įvairus asortimentas. Subtilus skonis…
Kavos čia siūloma daug rūšių, ji ruošiama itin profesionaliai. Tad kavos aromatas pasklidęs ilgai plevena aplinkui, kviesdamas užsukti į pakelės restoraną „Keturios sostinės” ir pasimėgauti jo teikiamais malonumais.
„Keturiose sostinėse” rengiami banketai, furšetai, vestuvės, švenčiami gimtadieniai, pokyliai, organizuojamos verslo vakarienės, protokoliniai pietūs, konferencijos ir kiti renginiai, todėl lankytojų netrūksta. Savaitgalio vakarais groja gyva muzika.
Kartą per mėnesį galima pasiklausyti žinomų atlikėjų gyvo garso koncertų.
Kviečiame nepravažiuoti prie Vievio, šalia kelio Vilnius-Kaunas (35 km),
įsikūrusio restorano „Keturios sostinės” bei pasimėgauti išskirtiniu patiekalų skoniu!